Místa v okolí

V okolí Vranovské přehrady je mnoho míst, které během pobytu opravdu stojí za to navštívit. Nejblíže se nachází obec Vranov nad Dyjí, odkud jezdí přímá autobusová linka do historického města Znojma, které se nachází asi 25 km od kempu. Druhým směrem se nachází městečko Telč s historickým náměstím. Je tu mnoho dalších možností kam se během pobytu v kempu Vranovská pláž s.r.o. vydat.

Turistický vláček

Turistický vláček

Vranovský turistický vláček Vás v sezóně může dopravit z náměstí až na Vranovskou pláž, můžete se jím nechat vyvézt i přímo k Vranovskému zámku. Jeho trasa začíná u hlavní pláže Vranovské přehrady, pokračuje přes nádhernou pěší lávku spojující druhý břeh. Dále je trasa vedena přes hráz, lesní panorama až do obce Vranova nad Dyjí, vzdálené asi 2 km. Z náměstí z Vranova nad Dyjí vyjíždí nahoru k Vranovskému zámku, klenotu Národního parku Podyjí. Velmi působivá jízda nejen pro děti ale i pro dospělé.

podrobné informace

Lodní doprava

Lodní doprava

Lodní doprava na Vranovské přehradě má bohatou historii. „Máša“, první motorový člun byl spuštěn na vodu již 11. července 1934. Dnes brázdí vody přehrady loď „Valentýna“. Můžete zvolit pravidelnou linku se čtyřmi zastávkami, nebo vyhlídkovou plavbu, která probíhá každý den a to až třikrát denně. Provozovatelé lodní dopravy nabízí také speciální plavby s ochutnávkou kvalitních znojemských vín a sýrů nebo plavbu s živou hudbou.

podrobné informace

Hasičský pivovar v Bítově

Hasičský pivovar v Bítově

Minipivovar otevřený v roce 2015 se nachází přímo v obci Bítov. Jedná se o rodinný pivovar, který je propojený s Restaurací u Tesařů. Návštěvník má možnost posedět v pivnici, která je součástí výrobního prostoru pivovaru. Pivovar nabízí komentované prohlídky s ochutnávkou piva.

Všechna zde vyráběná piva jsou nepasterizovaná a nefiltrovaná. Piva jsou točená přímo z výčepních tanků, je zde možnost zakoupení balených piv. Pivovar v Bítově nabízí pivo uvařené ve zdejším regionu.

podrobné informace

Pohádková stezka
Foto: www.pohadkovastezka.panenska.cz

Pohádková stezka

Pohádková stezka je dlouhá 4 km a vede po lesních a asfaltových cestách v okolí obce Panenská. Jedenácti zastaveními vás vede malé, vnímavé, zvídavé a hravé Človíče. Probudí vaši fantazii, ukáže vám nejen cestu lesem, ale také jak se zde pohybovat, dívat se kolem sebe a jak přírodu chránit. Na informační tabuli u každého stanoviště si přečtete pohádkový příběh, z něhož vyplývá soutěžní úkol. Jsou zde umístěny lavičky, na nichž si můžete dopřát dostatek času ke splnění úkolu nebo jen k odpočinku. Setkáte se zde s různými pohádkovými postavami a prožijete kouzelná dobrodružství. Každé zastavení totiž reprezentuje charakteristická dřevěná socha postavy, jež je součástí pohádkového příběhu. Veškeré texty na informačních tabulích jsou v českém, německém a anglickém jazyce.

podrobné informace

Rozhledna Rumburak
Foto: www.restaurantrumburak.cz

Rozhledna Rumburak

Rozhledna Rumburak se nachází na jižním úpatí Velkého kopce, kóta 494 m n.m., východně hradu Bítov, sz. obce Bítov. Velký kopec je součástí Bítovské vrchoviny.

Rozhledna je součástí restaurace a penzionu manželů Pyskových. Pojmenována byla po jejich ptačím miláčkovi. Náklady na stavbu, která probíhala od podzimu 2008 do června 2009, se odhadují na 4 mil. korun. Slavnostní otevření proběhlo 4. července 2009. Cihlová hranolovitá věž má celkovou výšku 30 m, vyhlídková plošina s dřevěným ochozem je ve výšce 26 m, dostanete se na ni po 146 schodech.

podrobné informace

Muzeum kol - Boskovštejn
Foto: www.muzeumkol.eu

Muzeum kol - Boskovštejn

Muzeu cyklistiky je umístěno v obci Boskovštejn, v gotické tvrzi z roku 1550, v barokním mlýně a okolí. Rozloha objektu je veliká a naším cílem není ukázat zájemcům a návštěvníkům pouze historii jízdního kola od jeho prvopočátků do dnešních časů, ale chceme Vám přiblížit různá období vývoje a následně i nové trendy ve vývoji jízdních kol a cyklistiky. Ve vývoji, který se dnes točí v kruhu, zkouší spousty slepých cest či oživuje myšlenky 100 let staré.

Postupem času, bude objekt muzea rozšířen o půjčovnu kol a hlavně zkušební dráhy pro testování nových modelů kol, elektrokol ve spojení s pumptracky či bikovými traily. Samozřejmě ve spojení s ubytováním, restaurací…. Ale to nejdříve v roce 2016.

podrobné informace