Kulturní akce

Kulturní akce

Kromě bohatého vyžití, které nabízí kemp Vranovská pláž s.r.o. v podobě letního kina, loutkového divadla a mnoho dalších aktivit probíhajících v areálu. Existuje i možnost navštívit kulturní akce v okolí. Jistě velkolepou akcí je bezesporu Vinobraní ve Znojmě.

Vranovské léto

Na pláži Vranovské přehrady se pravidelně koná mezinárodní seriál turnajů s dnes již zažitým názvem Vranovské léto. Tato atraktivní sportovní událost konající se v malebném prostředí nedaleko Vranova nad Dyjí bude mít i v roce 2018 na programu celé 4 sportovní dny a bohatý doprovodný program. Tímto vzniká jedinečná možnost setkání neregistrovaných a závodních hráčů na jedné akci za účasti mnoha tisíc diváků.

Pro všechny návštěvníky areálu bude opět připraven bohatý doprovodný program s množstvím zajímavých her a soutěží ve vodě i na souši.

www.vranovskeleto.cz

Foto: www.facebook.com/MissPlaz/

Miss pláž

Součástí Vranovského léta je i oblíbená soutěž Miss Pláž. Ta letos proběhne v pátek 27. 7. 2018. Na pláži Vranovské přehrady budou dívky soutěžit v těchto disciplínách: představení a rozhovor s porotou, ve volné disciplíně a promenáda v plavkách.

Cenami jsou

  • Týdenní pobyt pro dva vitalských Dolomitech v oblasti Val di Sole Slunečné údolí ve střediscích Madonna di Campiglio, Passo Tonale a Folgarida/Marilleva od společnosti SkiDolomity.cz spol.s r.o.
  • Jízda limuzínou v hodnotě 3.000,- Kč, 5.000,- Kč a 10.000,- Kč od VIP CAR Černý Znojmo
  • Splutí řeky Dyje pro až 15ti člennou skupinu od Centra Stará Vodárna Znojmo
  • A mnoho dalších cen…

www.missplaz.cz

Vranovské kulturní léto

V červenci se v interiérech a ve venkovním areálu Vranovského zámku uskuteční další ročník Vranovského kulturního léta. Jeho spolupořadateli jsou Národní památkový ústav - správa Státního zámku Vranov nad Dyjí a Městys Vranov nad Dyjí.

Během přibližně deseti letních večerů Vám nabídne krásné zážitky v podobě hudebních i divadelních představení.

www.zamek-vranov.cz

Festival vína VOC Znojmo

Den vína, folkloru a gastronomie

Festival se uskuteční 8. května 2018 na Horním náměstí ve Znojmě. V rámci festivalu se každoročně představí nově certifikovaná vína VOC Znojmo. Těšit se můžete na bohatý kulturní program, ochutnávky vín i lidovou muziku. Festival doplňuje ochutnávka gastronomických specialit předních znojemských restaurací a hotelů. Programem provází Ivo Dvořák, viceprezident Asociace sommelierů ČR.

www.vocznojmo.cz

Znojemské vinobraní

Každoročně na začátku září se ve Znojmě koná slanost vína nazvaná Znojemské historické vinobraní. Jeho dějištěm je takřka celé centrum města, respektive velká část městské památkové rezervace a její okolí. Historické části programu dominuje slavnostní průvod městem. Tvoří jej na tři sta postav v dobových kostýmech, nechybějí pochopitelně koně a řada atrakcí. Zlatým hřebem je manželský královský pár - Jan Lucemburský s Eliškou Přemyslovnou.

Velký zájem je také o rytířské turnaje, historické tržiště s řemeslníky a prodejci, ale i o vojenské ležení. Neodmyslitelnou součástí ZV je Jubilejní zemská výstava Znojemsko - zahrada Moravy a Hospodářská výstava. Nezapomíná se ani na duchovní program v kostelech sv. Michala a sv. Mikuláše. Nedílnou součástí vinobraní jsou naučné degustace a ochutnávky vín.

www.znojemskevinobrani.cz

Zámecká slavnost na zámku Ruegers

Historická slavnost s rytířským turnajem, řemeslníci, gastronomie, tanec a muzika. Zámecká slavnost se koná 4. - 5. srpna 2018 na zámku Ruegers.

Na zámku Ruegers začíná čas oslav. „Na žádost mladého hraběte posílá císař své slavné žoldnéře, kteří společně s jezdci předvedou bojové formace jeho veličenstva – Vyvrcholením oslavy bude rytířský turnaj, na který jsou zváni rytíři z Rakouska, Bavorska, České republiky a Maďarska!“

www.schlossruegers.at
Informace k zámecké slavnosti