Vranovská přehrada, někdy nazývaná Moravský Jadran

foto: aje - Po celé léto mohou návštěvníci kempu navštívit nejednu sportovní či kulturní akci.

Vranovská přehrada byla postavena na řece Dyji v letech 1930 až 1933. Nachází se na jižní Moravě zhruba 20 kilometrů od historického města Znojma v těsné blízkosti statní hranice s Rakouskem. Díky výhodné geografické poloze patří mezi nejteplejší přehrady v České republice.

Teplota vody často umožňuje koupání již od začátku června a letní sezóna zde končí až v první polovině září. Také kvalita vody v přehradním jezeře je dlouhodobě hodnocena jako velmi dobrá. Rodiny s dětmi jistě ocení dlouhou písčitou pláž s pozvolným vstupem do vody.

Mezi ubytovatele s největší kapacitou patří společnost Vranovská pláž s.r.o., která navazuje na dlouholetou tradici firmy CAMP-pláž, jejíž historie sahá do počátku 90. let.

Možností ubytování je hned několik

Touží – li někdo po vyšším komfortu ubytování, jasnou volbou je nově zrekonstruovaný penzion Na Stráni. Jeho 12 čtyř a dvoulůžkových pokojů nabízí vlastní kuchyňku a sociální zázemí. Každý pokoj disponuje televizí, připojením na internet a přímotopem.

Skromnější, avšak neméně hezké ubytování, naleznou rekreanti pod střechami dvoulůžkových a čtyřlůžkových chat bez sociálního zařízení. V jejich blízkosti se nachází nově postavená budova sociálního zázemí. K dispozici jsou kuchyňky, sprchy a samozřejmě WC.

Kemp - Vranovská pláž

V budoucnu se chystá i oprava ubytovny U Převozu, která je ovšem i v současné době hojně využívaná především cyklisty nebo výletníky, kteří tráví v kempu méně jak týden.

Zkrátka nepřijdou ani milovníci stanování a karavanisti. K dispozici je 300 stanových míst a 80 karavanových stání s elektrickou přípojkou.

Bezpečnost kempu je zajištěna oplocením, vstup do areálu je přes recepce, které jsou otevřené nonstop a od půlnoci slouží pouze pro ubytované, eliminoval se tak vstup cizím lidem a tím i kriminalitě.

Kemp nabízí vyžití pro sportovce, stejně jako pro rodiny s dětmi toužící zažít klidnou dovolenou.

Na pláži najdete různé atrakce, jako je tobogán, vodní fotbal nebo nafukovací skluzavka či vodní zorbing.

Z pláže je co by kamenem dohodil mnoho bister a restaurací s příjemným posezením, kde i ve velkém parnu není nouze o chlazené pivo nebo dobré jídlo.

Vranovská přehrada

Přes den probíhají v areálu animační programy pro děti, v podvečer loutkové divadlo a po setmění se promítá letní kino.

Po celé léto mohou návštěvníci kempu navštívit nejednu sportovní či kulturní akci. Za zmínku jistě stojí Vranovské volejbalové léto ke konci července nebo Galavečer sektu, kde probíhá výlov sektů ze dna vranovské přehrady, které je možno v průběhu roku vydražit a výtěžek jde na nadační centrum Paraple.

Obě akce jsou spojeny s množstvím zábavy i koncertů známých osobností. Další neméně zajímavou akcí léta je volba královny krásy Miss pláž, která už také patří tradičně do zábavného dění léta.

Zábava přes den i večer

Pro vyznavače noční zábavy jsou k dispozici hospůdky s živou hudbou přímo v kempu a nebo několik zábavních barů a diskoték na nedaleké hrázi, která je z kempu na dohled a dostanete se tam přes klenutý most.

I návštěvníci hledající klasický relax si přijdou na své a to díky Vojenské zotavovně, kde je možné zahrát si squash, badminton, volejbal nebo zažít opravdový relax jako je sauna, perličková lázeň či masáže.

V případě, že by někomu vyžití v kempu nestačilo, tak i okolí nabízí spostu zajímavých míst, ať už se jedná o historické památky, zábava či nakupování. V bezprostřední blízkosti je státní zámek Vranov nad Dyjí, nedaleko pak hrad Bítov, zřícenina hradu Cornštejn či královské město Znojmo, protkané nejen historií, ale i zábavou v podobě koupaliště s různými atrakcemi nebo nedalekým nákupním centrem Freeport.

Pro milovníky cykloturistiky je v blízkosti kempu spousta cyklostezek, které procházejí nedalekým Národním parkem Podyjí.

Pokud nevěříte, pak přijeďte jižní Moravu a zvlášť Znojemsko navštívit a věříme, že nebudete zklamáni.

Více naleznete na stránách: www.vranovska-plaz.cz.


Toto je komerční sdělení. iDNES.cz neovlivňuje obsah komerčních sdělení a není jejich autorem.

Článek publikován na http://sdeleni.idnes.cz