Kemp na nejhezčím místě Vranovské přehrady

Kemp na nejhezčím místě Vranovské přehrady

Okolí Vranovské přehrady je atraktivní a oblíbené místo pro nezapomenutelnou dovolenou v České republice. Malebný kout jižní Moravy na Znojemsku může nabídnout mnoho. Ať hledáte vhodné místo pro aktivní dovolenou či jste milovníky cykloturistiky, nebo dáváte raději přednost rekreaci u vody, vše zde máte na dosah. Vydejme se tedy společně prozkoumat tuto oblast.

Camping Vranovská pláž nabízí několik typů ubytování pro rodiny s dětmi, skupiny i jednotlivce přímo na hlavní pláži Vranovské přehrady.

Camping Vranovská pláž získal nejvyšší ocenění návštěvníků v prestižní anketě Kemp roku 2012. V této anketě, lidé pravidelně volí nejoblíbenější kemp.

Náš karavan najdete přímo v prostoru kempu. Díky notebooku HP Pavilion x360 si budeme moci snadno zjistit, stav vody, aktuální předpověď počasí a tipy na výlety do okolí. Pro Vaše děti vytiskneme omalovánky, které si přímo ve voze mohou vybarvit či si je vzít s sebou na později. Hledáte inspiraci pro večerní grilování? Přijďte a najdeme chutný recept na naložení masa.

Vranovská přehrada, pro svou krásu někdy přezdívaná Moravský Jadran, je nejteplejší přehradou v České republice. Čeká Vás zde krásná písečná pláž s pozvolným vstupem do vody a spoustou místa na opalování, procházky po pláži a sportovní aktivity. Kromě sluníčka můžete totiž ochutnávat zdejší úrodu včetně tolik žádaného znojemského vína. Camping Vranovská pláž je navíc jen pár desítek metrů od Národního parku Podyjí a do sousedního Rakouska je to co by kamenem dohodil.

Tipy na výlety do okolí

  • Cyklostezka Vranov nad Dyjí – Čížov
  • Cyklostezka Vranov – Hardegg
  • Vranovský Zámek
  • Zřícenina hradu Cornštejn
  • Znojmo

Další zajímavé cíle v okolí

  • Křížový sklep v Příměticích
    Sklep byl vybudovaný v 18. století jezuity a je jedním z největších sklepů v republice. Pro skupiny i s možností degustace.
  • Malovaný sklep Šatov
    Sklep se nachází ve vinařské obci Šatov asi 12 km od Znojma. Pískovcové stěny s malbami představuje naivní umění a bylo vytvořené v letech 1934-1968.
  • Modrý sklep
    Modrý sklep se nachází v obci Nový Šaldorf, která je v dosahu městské hromadné dopravy města Znojma. Pískovcový sklep je 400 let starý a jsou tam chodby dlouhé 350 m, nachází se 20 m pod zemí a je tu uchováno asi 60 sudů vína různého stáří.
  • Šobes
    Tato lokalita není významná jen tím, že nabízí úchvatnou krajinnou scenérii, ale také archeologickými nalezišti. Byla osídlena již ve starší době kamenné. V pozdní době kamenné se Šobes stal důležitým společenským a hospodářským sídlem. Řeka Dyje představovala významnou komunikaci. Již ve středověku byla lokalita využívána k pěstování vinné révy. Díky příznivým klimatickým podmínkám jsou vína z této oblasti mimořádně kvalitní.

Zajímavost kempu:

  • Pláž s možností koupání, tobogán, volejbalová hřiště, stolní tenis, půjčovny loděk, šlapadel, elektrolodí. Kino, loutkové divadlo, animační programy, lanový park, vodní trampolína, vodní fotbal, dětský bungee jumping, dětské hřiště, veřejné ohniště.

Zažili jste s námi

Vranovskou pláž jsme navštívili s HP karavanem ve dnech 4.-5. srpna 2014 a níže přinášíme několik fotografií z naší návštěvy tohoto kempu.

Bližší informace o HP roadshow Svoboda na cestách hledejte na www.HPmarket.cz/svoboda.

camping-vranovska-foto


Článek publikován na www.hpmarket.cz