News

Startuje SEZÓNA na Vranovské přehradě

Léto u Moravského Jadranu, jak se přezdívá oblíbené rekreační oblasti Vranovské přehrady, právě začíná. Na co všechno se můžete těšit?

Se začátkem června odstartuje – navzdory coronaviru – „moře léta“ u Vranovské přehrady. Letošní turistická sezóna tu nabídne sice o trochu méně akcí, než bývá o prázdninách zvykem, ale kvalita služeb a krása zdejší přírody hravě vynahradí zahraniční dovolenou u moře.  

1. Mistrovství České republiky v paddleboardingu má své Mistry

1. Mistrovství České republiky v paddleboardingu má své Mistry

O víkendu 11. - 12.8.2018 se na Vranovské pláži odehrálo historicky 1. Mistrovství České republiky ve dvou Stand up paddleboardových disciplínách long distance a sprint. Stupně vítězů v absolutní klasifikaci (SUP) ovládli jihočeští paddleboardisté. Kategoriím nafukovacích (iSUP) boardů jasně vévodili jihomoravští závodníci v závěsu s nymburskými.

Foto: Deník / Romana Holišová

Paddleboard: 1. mistrovství republiky na vranovské přehradě nadchlo

Vranov nad Dyjí /FOTOGALERIE/ – Premiérový republikový šampionát v paddleboaradu uspořádala Česká Federace Stand Up Paddle (ČFSUP) společně s Kiboko Paddleboards a Paddleboard Guru tento víkend na vranovské přehradě. Mistrovství zahrnovalo tři kategorie: Elite, Sport a Hobby a tři disciplíny: sprint, technický závod a dálkovou plavbu.
Zdroj: https://znojemsky.denik.cz/ostatni_region/paddleboard-prvni-mistrovstvi-republiky-na-vranovske-prehrade-nadchlo-20180814.html

Prázdninový inspektor

Prázdninový inspektor TV Nova

I letos se můžete těšit na reportáže našeho prázdninového inspektora. A nejprve vyrazil do kempu Vranovská pláž, který už má řadu ocenění. Právě v těchto dnech se ale ukázalo, že přeci jen jednu chybu má, počet návštěvníků totiž výrazně překračuje jeho kapacitu.

Lidé na Vranovské přehradě pomohli

Lidé na Vranovské přehradě pomohli

Projekt Nezastavitelní, jehož posláním je pomoci handicapovaným a současně motivovat lidi k aktivnímu trávení volného času, vybídl od čtvrtku 4. do neděle 7. srpna k výletu na Vranovskou přehradu 20 923 lidí. Za každého z nich věnuje organizátor projektu nealkoholické pivo Birell 5 Kč.

7. ročník SUMMER X FEST TOUR

7. ročník SUMMER X FEST TOUR

Přinášíme Vám první žhavé informace o 7. ročníku populární SUMMER X FEST TOUR, která Vás tradičně obohatí v první polovině letních prázdnin ve 4 největších areálech pro letní dovolenou v ČR, přičemž nás letos čekají 2 nové destinace!

Vranovská přehrada

Plánovaná rekonstrukce nádrže Vranova odstartuje až po sezóně

Povodí Moravy v současné době plánuje kompletní rekonstrukci koruny hráze vodního díla Vranov. Náklad na tuto rekonstrukci dosáhnou kolem 90 milionů korun. Rekonstrukce započne až po turistické sezóně – podle všech předpokladů bude zahájena v říjnu letošního roku a bude trvat 32 měsíců, tedy do května 2019. Harmonogram stavebních prací je přizpůsoben rekreačním sezónám tak, aby byla omezena doprava po koruně hráze pouze ve dvou letních sezónách.

6. ročník SUMMER X FEST TOUR

6. ročník SUMMER X FEST TOUR

6. ročník SUMMER X FEST TOUR je úspěšně za námi. Tour složená ze 4 zastávek ve vyhledávaných letních areálech opět bavila stovky českých rodin a mladých diváků v průběhu letní dovolené.

Druhá zastávka startovala v pravé poledne, tentokrát při slunném a teplém počasí. Areál Vranovské pláže nezklamal a zóny našich partnerů se plnily stovkami návštěvníků hned od začátku akce. Diváky do varu pumpovali naši jezdci několikrát za den při show v Monster Energy mobilní minirampě.

Plavba se spalovacími motory do 10 kWh na nádrži Vranov

Plavba se spalovacími motory do 10 kWh na nádrži Vranov

Vyhláška Ministerstva dopravy č. 46/2015 Sb. o stanovení vodních nádrží a vodních toků, na kterých je zakázaná plavba plavidel se spalovacími motory, a o rozsahu a podmínkách užívání povrchových vod k plavbě, která je účinná od 15.4.2015, umožnila provoz malých plavidel se spalovacím motorem do 10 kWh mj. i na vodní nádrži Vranov.

Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace

Sportovně-dobrodružný kemp České olympijské nadace

Pláž na vranovské přehradě ožila 12. - 14. 6. 2015 sportovním kempem organizovaným v rámci projektu P&G Tesco Charity. Společnost Procter & Gamble zároveň spustila akci, v rámci které jedno procento z ceny každého prodaného výrobku této značky poputuje do České olympijské nadace...

Oprava hráze Vranovské přehrady

Oprava hráze Vranovské přehrady letošní turistickou sezonu neohrozí

Turisté a rekreanti, kteří se letos v létě rozhodnout navštívit Vranovskou přehradu, se uzavírky hráze obávat nemusí. Plánované opravy, kvůli kterým nebude možný přechod přes korunu hráze po dvě letní sezony, začnou nejdříve až na přelomu září a října.

Kemp na nejhezčím místě Vranovské přehrady

Kemp na nejhezčím místě Vranovské přehrady

Okolí Vranovské přehrady je atraktivní a oblíbené místo pro nezapomenutelnou dovolenou v České republice. Malebný kout jižní Moravy na Znojemsku může nabídnout mnoho. Ať hledáte vhodné místo pro aktivní dovolenou či jste milovníky cykloturistiky, nebo dáváte raději přednost rekreaci u vody, vše zde máte na dosah.

Novinky a akce na rok 2014

Novinky a akce na rok 2014

V campu Vranovská pláž vás letos čeká pár příjemných novinek. Posledních několik měsíců jsme tvrdě pracovali na tom, abychom camp ještě více vylepšili a zpříjemnili vám pobyt na Vranovské pláži.

Co vás tedy čeká?

Podyjí

Zachraňte krásné Podyjí před obrovskými větrníky

Dle předběžných informací se plánuje při moravsko-rakouské hranici v Podyjí výstavba 26 - 31 větrných elektráren o výšce cca 150 m (resp. s vrtulí až 200 m), tzv. Větrný park Sever (Windpark Nord). Investorem jsou tři příhraniční rakouské obce Hardegg, Weitersfeld a Langau ve spolupráci s Rakouskými spolkovými lesy...